Praha 2024

Praha 2024

První říjnový týden se zase po roce vydali deváťáci do Prahy. Prošli se tradičními místy přes Václavské a Staroměstské náměstí, po Karlově mostě,  Malou Stranou až na Pražský hrad. A protože den ještě nekončil, vyběhli někteří i na rozhlednu na Petříně.

Druhý den dopoledne strávili v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR a večer v divadle. Někteří navštívili i památník heydrichiády. Poslední den prožili z velké části v Národním muzeu, kde si každý našel výstavu podle svého zájmu, někteří minerály, jiní historii.

Ve fotogalerii naleznete pár fotek a níže  pár postřehů od samotných žáků.

Praha se mi líbila, protože jsem ji objevovala. Nejvíc se mi líbila PS, ale mrzelo mě, že jsme neviděli bývalého premiéra v akci. Zaujalo mě Národní muzeum, protože jsem netušila, že je tak prostorné. Líbilo se mi střídání stráží na Pražském hradě. Exkurzi hodnotím pozitivně, ale zůstala bych tam déle. (EK)

Líbilo se mi Národní muzeum, hlavně oddělení minerálů a meteoritů. Chrám svatého Víta se mi zalíbil, mám rád gotiku. V poslanecké sněmovně byla nuda, ale jinak se mi výlet líbil, chtěl bych jet znovu. (PZ)

Nejlepší výlet 2. stupně, bylo to skvělé, dobrý hotel, skvělé snídaně. Do Prahy bych jel znovu, protože Praha je fakt kouzelné a zajímavé místo. (JK)

V Praze jsem byl jen jednou, když jsem byl malý. Jsem rád za příležitost se tam znovu podívat. Nejvíc mě zaujalo Národní muzeum, kde jsem se dověděl něco nového a viděl stovky krásných kamenů a věcí . Jsem rád, že jsme neseděli na pokoji a procházeli jsme Prahu. Za mě skvělý výlet. (JD)

Zájezd do našeho hlavního města jsme si všichni užili. Byli jsme ubytováni v pěkném hotelu, moc jsme v něm nepobyli, protože jsme pořád někde chodili. Nejkrásnější byla si Katedrála svatého Víta, Pro mnohé z nás bylo velkým zážitkem metro a hlavně dlouhé a prudké eskalátory. Ze třídou jsme si zašli do jednoho gastronomického podniku, kde jsme si pochutnali...(AU)

Kdybych měl shrnout celou exkurzi do Prahy, tak bych řekl, že to bylo super, spíš excelentní. Někdo by řekl, že bylo moc chození a že je bolely nohy, je to pravda, ale za mě to stálo za to...Katedrála sv. Víta byla tak okouzlují, jako by nebyla z tohoto světa... (KB)

Výlet do Prahy jsem si užil. Hodnotil bych ho 9/10. Mým nej zážitkem byla Poslanecká sněmovna PČR, kde jsme potkali známého politika. Dalším zážitkem bylo divadlo, učitelé se o vše skvěle postarali. Zájezd doporučuji i dalším deváťákům. (JN)

Byla to bomba. Všechno, výborné jídlo, známé a zajímavé památky. představení v divadle místy vtipné, místy ožehavé. Vypíchla bych návštěvu PS PČR a Národního muzea. Jediné, co nebylo perfektní, bylo množství turistů a počasí. (EP)

Byla jsem v Praze předtím s rodiči, ale nikdy jsem neviděla tolik jako teď se školou. Všechno bylo úžasné - výhledy, lidé, atmosféra i počasí. Nejvíce se mi líbilo divadlo a Národní muzeum. Až zase vyjedeme s rodinou, tak je zavedu tam, kde jsme byli. (IZ)