Práce Demmi Jaitly na téma budík

Práce Demmi Jaitly na téma budík

Tik tak, tik tak, tik tak….

…..brrr, je tu taková tma a zima. Všechny hračky, knížky, míče, kytky , oblečky a takové ty ostatní věci pro holky jsou zahaleny v černé tmě. Tak trošku se tu sama bojím. Ještě že Bublina má svého malého pejska, který u ní spí a věrně ji celou noc hlídá. Takže i mě. Vy nevíte kdo je Bublina? A kdo jsem já? Tak pěkně po řadě. Bublina je moje panička, která se tak samozřejmě nejmenuje, ale já jí tak říkám a to proto, že se mi to líbí a pasuje to na ni při každém jejím probuzení. A já? No já jsem taková  malá zelená žabka budík, která se narodila letos o vánocích pod stromečkem. Tak teď už víte vše a já musím rychle do práce, teda vlastně do toho buzení. Je totiž nejvyšší čas. Ještě zkontrolovat řádně závity, stoupnout si do pozoru a můžeme začít.

6.30h.- Tik tak, tik tak, tik tak , crrrrrr. Kvaky kvak vstávej Bublino! Teda ještě , že je to holka, nemusím zvonit dvakrát . Už vstává , protahuje se  a…a. Ráda by vklouzla do papučí, ale jako každý den si večer s nimi hrál její pejsek , takže neví , kde jsou. Koukám, že si místo papučí našla teplé ponožky, protože by jí mamka vynadala.Tak teď je v koupelně a provádí svou ranní hygienu.Za chvíli snídá a už je zase u mně.

6.50h – Tik tak, tik tak, tik tak .Právě se moje panička češe. To se mi moc líbí, protože má krásné dlouhé vlasy. Tak už se začíná oblékat. No raději si k tomu pustila hudbu, aby jí to šlo lépe. Ještě namalovat, ale málo! O na je hezká i tak a mamce ani taťkovi by se to nelíbilo. Tak a je to.

7.15h – Tik tak, tik tak, tik tak .Už ji nevidím, vzala tašku a šla do školy. Tak a zůstala jsem tady sama. Už se tak nebojím, venku je už světlo a přece tady mám malého pejska.

8.00h.- Tik tak, tik tak, tik tak .Pomóóc, někdo sem jde. Ale ne, to je jen pán domu, něco si zapomněl a vrátil se pro to.

8.30h – 14.00h- Tik tak, tik tak, tik tak .Ach jo, to je nuda. Jsem tady sama. Pejsek toho moc nenaštěká, protože spí. Sem tam zaskřípají na ulici brzdy od aut. Je slyšet troubění, houkání, štěbetání ptáčků, nějaké to dupání lidí a dětí.

14.00h - Tik tak, tik tak, tik tak .Aaaa Bublina už je tady . To je radosti, pejsek štěká , kouše ji, líže, motá se jí pod nohy. Ale Bublina spěchá. Rychle něco sníst a honem do kroužku. Dneska má společenské tance. To se mi moc líbí, protože si to den předtím trénuje. A já mám hudbu ráda. Kvaky kvak.

14.30h. - Tik tak, tik tak, tik tak .A už jsem zase sama. Pejsek už zase spokojeně chrupká.

17.00h. - Tik tak, tik tak, tik tak .Á už je zase Bublina doma. Je pěkně unavená a taky výřečná. Povídá si s mamkou. To je legrace. Jsou jako dvě kamarádky. Než bude hotova večeře, honem s pejskem ven.

18.30h.- Tik tak, tik tak, tik tak .Ták a honem úkoly. Ráda se na Bublinu dívám. Je totiž se vším rychle hotova. Až na fyziku. Ale kdo by se nedivil. Copak to je předmět pro holky? Taky když je čas, hraje nějaké hry s mamkou nebo na počítači. Ale stejně. Pořád tancuje.

19.30h. - Tik tak, tik tak, tik tak .A večer je tady. Hygiena, něco si přečíst, kouknout na televizi a spát.

Tak a takhle to vypadá skoro každý pracovní den. Ale o víkendu je to něco úplně jiné. Ale o tom až příště.

        Dobrou noc